Recipe of Carrot Cake (Havuçlu Kek Tarifi)
Here are the ingredients
- 3 eggs
- a glass of sugar
- half a cup of oil
- two and half cups of flour
- a packet of vanilla
- a packet of baking powder
- 3 carrots
- a glass of crushed walnuts
- 1 tablespoon cinnamon
How to make carrot cake
- First, wash carrots, peel and grate them.
- Second, mix eggs and sugar in a bowl.
- Add milk and oil into this mixture.
- Then, add flour,baking powder and vanilla.
- Next, stir all the ingredients once again and add carrots, walnut and cinnamon
- After that, pour the mixture into a baking tray
- Finally bake it in preheated oven about 30 minutes
MALZEMELER
- 3 yumurta
- bir bardak şeker
- yarım bardak sıvı yağ
- bir bardak süt
- iki buçuk bardak un
- bir paket vanilya
- bir paket kabartma tozu
- 3 havuç
- bir bardak kırılmış ceviz
- bir yemek kaşığı tarçın
Havuçlu kek yapım süreci
- İlk olarak havuçları yıka, kabuğunu soy ve rendele
- İkinci olarak bir kasede yumurta ve şekeri çırp
- Bu karışımın içine süt ve sıvı yağ ekle
- Sonra un, kabartma tozu ve vanilya ekle
- Daha sonra tüm malzemeleri bir kez daha karıştır ve havuç, ceviz ve tarçın ekle
- Ondan sonra karışımı fırın tepsisine dök
- Son olarak önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişir
Yorumlar
Yorum Gönder